Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prośba

Nie odchodź…
Zostań jeszcze chwilę.
Razem popatrzymy na zachód słońca.
Poczekamy na gwiazdy,
wyciągnę do nich ręce,
zaczaruję wzrokiem.
Może znajdę tę naszą
wśród innych gwiazd na niebie.
Poczekaj jeszcze…
Konwalie tak pachną,
te, które dostałam od ciebie.
Chwilo, trwaj jak najdłużej.
Zapach konwalii odurza,
nawet gdy odejdziesz
ukołysze mnie konwaliowy sen.

6643 wyświetlenia
34 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!