Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

nie odchodź tak cicho
że śladu nie ma w słowie
ani w obrazie a nawet
w milczącej zgodzie

czas nie zapisany w pamięci
umiera

jak brak adnotacji o przyczynie
który pęcznieje i utrudnia każdą myśl
za późno na dotyk
za wcześnie na płacz

nie
nie odchodź
tak

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    9 February 2016, 00:21

    Z jednej strony Księżyc, z drugiej Słońce. I tak bez końca. Bardzo Wam dziękuję. Wszystkim i każdemu z osobna za zatrzymanie. Pozdrówki :))

  • onejka

    5 February 2016, 09:20

    Czasem odejść trzeba
    żeby horyzont zobaczyć
    i przestać żyć złudzeniem...

    pozdrawiam Beatko :)

  • giulietka

    21 January 2016, 20:25

    Miłość nie znosi milczenia
    Gdy serce jest
    Po obu stronach
    A przecież
    Są takie usta od których
    Nie da się odejść bez słowa

    Tak mi się dopowiedziało, bo trudno tu nie zostawić adnotacji;)

  • 20 January 2016, 23:47

    Smutne, ale bardzo ładne.
    Dobrej nocy. :)

  • dark smurf

    20 January 2016, 23:13

    'czas nie zapisany w pamięci
    umiera'

    dorosłe słowa :)