Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie dziś

Nie odchodź... Jeszcze nie dzisiaj,
gdy gwiazdy tak pięknie świecą.
W moich ramionach usypiaj.
Złe duchy już nie przylecą.

Wytrzymaj jeszcze troszeczkę.
Obdarz mnie swym uśmiechem.
A ja Ci opowiem bajeczkę.
Poczekaj z ostatnim wydechem...

Ja wiem, że chcesz już odpocząć,
że to okropna męka.
Jedno Ci mogę obiecać.
Za chwile się skończy udręka.

I trafisz do lepszej bajki...

1609 wyświetleń
14 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!