Menu
Gildia Pióra na Patronite

miłość to nie kajdany

nie na przymus wbrew woli
miłość nie może być szantażem
nie buduj własnego szczęścia
tam gdzie ktoś przez ciebie płacze

miłość nie jest niewolnictwem
ani domkiem z kart na wietrze
szczęście wcześniej czy później
pojawi się na twojej drodze

nie zrzucaj całej winy na miłość
pozostawi to tylko w twoim życiu
wielki niesmak i brak ogłady
na nic się zda szantaż i dominacja

gdy poczujesz do siebie nagle
niechęć i żal w drugim sercu
bo granica między miłością
a nienawiścią wcale nie jest duża

gdy zamieszka nagle w kimś
ludzka zawziętość i wrogość
nie można okłamywać się
w ten sposób bo każde uczucie

ma swoje pięć minut
i w sercu pierwsze miejsce
gdy rozkwitnie samo
szczęśliwą miłością

93 682 wyświetlenia
898 tekstów
21 obserwujących
  • kati75

    4 November 2021, 21:48

    Miłość łaskawa ,cierpliwa jest ,nie szuka poklasku ,nikomu nie wadzi ,we wszystkim pokłada nadzieję...w obce ręce oddaje swoje serce bez przymusu,nakazów .Nikogo nie posłucha, bo w niej widzi całe życie.

    • Victoria Angel

      5 November 2021, 09:02

      I tu tkwi szkopuł w tym całym. :-) Miłego weekendu. :-)

    • kati75

      5 November 2021, 19:07

      Wzajemnie🙂