Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozstanie

nie na chwile
zresztą, nawet chwila wieczność by trwała
nadziei muszę się wyzbyć
na długie lata, już tak do końca
mimo, że łapie w płuca powietrze
mimo, że uśmiech na twarzy gości,
a ciało jest blisko
pożegnać Cię w umyślę muszę
wiem, nie uspokoje oczu,
ale może chociaż dusze

2610 wyświetleń
45 tekstów
4 obserwujących
  • Jesień

    15 October 2010, 19:51

    ogromnie mi sie ten wiersz spodobal, pozwolilem sobnie wiec spreparowac wlasna wersje. przeraszam za to. pozdrawiam W.
    _________________________________________________
    nie na chwile
    nawet chwila wieczność by trwała
    nadziei muszę się wyzbyć
    na lata, już tak do końca
    mimo, że łapie w płuca powietrze
    mimo, że uśmiech na twarzy,
    a ciało jest blisko
    pożegnać Cię w muszę
    wiem, nie uspokoje oczu,
    może choć dusze