Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 6 December 2022

21 gramów

nie myśl o mnie
bo jestem bezmyślą

nie próbuj mnie dotknąć
bo nie mam granic

nie wołaj mnie
bo jestem ciszą

nie szukaj mnie
bo jestem tęsknotą

a kiedy spytasz kim jestem
odpowiem:
kim ty jesteś?

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • .Rodia

    3 December 2022, 23:47

    to się zgraliśmy z tym 26 listopada

    ja bym spytał, czy zaczęłaś być już bliżej

    życzę Ci dobrze Maria

    • Papillondenuit

      12 December 2022, 23:16

      Synchroniczność :)

      Bez bliskości byłabym martwa. A jednak nadal lata świetlne przede mną.

      Ja Tobie również Marku.
      Ciekawi mnie jak u Ciebie.

    • .Rodia

      21 December 2022, 17:47

      a czy znalazłaś w życiu to czego powinnaś szukać?

      u mnie zmiany i nie chce mówić głośno, bo to wszystko i tak wisi na włosku
      szukam swojej natury

  • one drop for all

    26 November 2022, 20:44

    tytul wiersza jak tytul filmu, ktory mi sie kojarzy
    no i oczywiscie Dr MacDougall

    podobno tyle wazy ludzka dusza przy umieraniu

    jestesmy duszyczkami w ludzkim przebraniu

    od szpiek, sprajtka, envie.
    • Papillondenuit

      27 November 2022, 21:02

      Tak, ten film zostaje na długo.
      I ma w sobie coś ulotnego.
      Nie był inspiracją, choć mógłby nią być.

      Dzięki za przystanięcie :)

    • one drop for all

      28 November 2022, 04:06

      dziekuje rowniez

      i pzdrw cieplo