Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mój Ojcze (2)

Nie musiałam cię szukać Ojcze.
Od zawsze nosiłeś mnie w ramionach
jak małe dziecko. Trochę potulne,
trochę niesforne, niezdarne.

Prowadziłeś za palec jak przedszkolaka,
bawiłeś kiedy płakałam pokazując słońce.
Pamiętasz gdy po raz pierwszy ujrzałam tęczę?
Cieszyliśmy się oboje,

i nawet teraz kiedy przypomnę sobie tamten dzień,
uśmiech powraca mi na twarzy.
Zupełnie jak wtedy gdy idę do ciebie
widząc otwarte dłonie.

---
wiersz z serii: "Listy do Boga"
autor: Emilia Szumiło
napisany 17.12.2008 r.

37 443 wyświetlenia
613 tekstów
13 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!