Menu
Gildia Pióra na Patronite

jajestem

Nie możesz powiedzieć, że mnie nie ma,
choć przyznam,
nigdy nie żyłam prawdziwie

Nie możesz powiedzieć, że mnie nie ma,
choć zasłaniam twarz
przeźroczystym uśmiechem

… i że nic nie pozostanie po mnie,
prócz kilku włosów
i niewyraźnych zdjęć

Ja przecież jestem... ja żyję!
gdy budzisz się rano – budzę się i ja
gdy oddychasz – biorę głęboki wdech

Jestem... choćbym miała odejść
i nigdy więcej nie poczuć
zapachu ciepła

Gdzieś między wersami,
w porannym dzienniku,
w zapachu kawy
- jestem

Chwytam się słów ostrych jak brzytwa,
Kaleczę krtań
blaszanym oddechem
- jestem

...

Gdzieś między wdechem a wydechem,
między czkawką a kichnięciem

Jestem... ja jestem!

3442 wyświetlenia
54 teksty
9 obserwujących
  • 23 August 2016, 16:05

    Madź, yesteś niemożliwa. :D

  • silvershadow

    23 August 2016, 13:40

    Bardzo dobry moim zdaniem.

  • giulietka

    23 August 2016, 07:50

    Chciałam coś napisać, ale Smok mnie uprzedził,bo ja też lubię takie o nim;)

  • 23 August 2016, 00:30

    Lubię takie... o mnie. :)