Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie mów, że w krzyk się zamieniliśmy,
bo serce już wcześniej, było rozdarte.
Słowa są zbędne,
gdy w grę wchodzi miłość,
i rozsądne myśli, już też nic nie warte.

Nie mów, że w nicość się zamieniliśmy,
tłumiąc mózgu ciche napomnienia,
bo dla zmysłów pokarmem, Ty jedynie się stałeś,
i tylko w Tobie lęki, szukają wytchnienia.

Nie mów, że w jedność się zamieniliśmy,
bo w czynach, lepiej odszukać spełnienia.

Słowa są niczym, w ogromie miłości,
więc milcz, Kochanie,
w sobie odnajdźmy,
śmiertelnych słów potwierdzenia.

13 499 wyświetleń
100 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!