Menu
Gildia Pióra na Patronite

Amazonia...

Nie mów, że nigdy już nie będzie
tak jak kiedyś…
bo to nieprawda
ja nie dostrzegam żadnych zmian
ani w nas ani poza nami…

Całuję cię jak dawniej
dotykam…pieszczę…troszczę się…
jesteś wciąż dla mnie tą samą kobietą…
najdroższą, najpiękniejszą
po prostu moją…

Nic się nie stało przecież
oprócz tego, że nauczyłem się
bardziej okazywać to, co czuję…
Teraz umiem kochać cię podwójnie…
poprzez modlitwę i wiarę
aż do wyzdrowienia…

Przed nami piękna podróż…
nasza podróż życia…
Została nam do zwiedzenia
najpiękniejsza kraina
nasza wspólna Amazonia…
w której piękno uczuć
miesza się z nadzieją
na w miarę znośne przetrwanie…

A teraz odpocznij ukochana…
uśnij…
A ja cichutko
pozbieram z pościeli
włosy…
tak jak zawsze… w tajemnicy
przed tobą gdy śnisz…

Zasnęłaś…zbieram włosy z poduszki…
których ilość wyznacza każda kropla
pieprzonej chemii…
Ale nie płaczę…trzymam się…
by po przebudzeniu
przywitać cię uśmiechem…

190 739 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • szary

    7 October 2012, 17:03

    Aby Nasze czyny były dobre, ich źródło
    musi wypływać z doświadczenia miłości...
    ...słów mi brak, poczułem to piękno pisane sercem...Dziękuję Gerardzie :]

  • atina-beata

    3 November 2011, 15:29

    Bardzo wzruszający.
    Łza zakręciła mi się w oku.
    Pozdrawiam.

  • PetroBlues

    18 May 2011, 22:27

    Niesamowite...

  • Seneka 18

    8 May 2011, 09:50

    Dziękuję Wam wszystkim i każdemu z osobna za dobre słowa pod moim wierszem...

  • jacqeline

    7 May 2011, 20:27

    Zgadzam się z NIEobliczalną , brak mi słów.

  • NIEobliczalna

    7 May 2011, 15:19

    popłakałam się .
    piękny to za mało powiedziane ...

  • ....ktoś....

    7 May 2011, 11:19

    Coś pięknego, a zarazem podziwiam pana, że tyle pan oddaje w wiersze. Całego siebie, nadzwyczajne.

  • R.A.K.

    7 May 2011, 10:48

    Niesamowity wiersz ! Bardzo mi się podoba ! Będzie ozdobą mojego zeszyciku :)
    Pozdrawiam Gerardzie :)

  • Sol 8

    7 May 2011, 10:08

    :)) podziwiam cię Gerardzie za odwagę duży plus pozdrawiam :))