Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie mów mi
proszę
bolesnych słów
z taką łatwością
jakbyś rzucał
zgniecioną
kartkę papieru

11 108 wyświetleń
117 tekstów
18 obserwujących
  • Deszcz

    12 February 2016, 03:41

    Zachwyciłeś mnie swym komentarzem :D Jest tak piękny i kompletny, że powinien sam w sobie być poezją. Dziękuję.

  • 12 February 2016, 03:28

    Historia chmur jest zadziwiająca jak pędzą lub snują się po niebie . Czasami się wkurzają i grzmią a czasami są piękne jak welon panny młodej na ślubie lub pajęczyna babiego lata. Czasami płaczą deszczem współczucia widząc nędzę ludzką na ziemi. A czasami znikają odsłaniając słońce, księżyc lub gwiazdy. Tyle form i kształtów. Niekiedy przypominają walczących potworów a innym razem obejmujących się kochanków. Inaczej wyglądają z ziemi a inaczej z góry z samolotu. Inaczej jeszcze jak płyną pośród gór skalistych. Są fantastyczne. Uwielbiam obserwować chmury i czytać ich myśli.

    Pozdrawiam Cię Deszczu płaczu chmur. Masz prawo niekiedy zaszaleć i objawić się jako budząca grozę burza z piorunami.

  • Deszcz

    12 February 2016, 03:02

    deszcz... za oknem sypialni... każda kropla jak słowo na pergaminie opowiada historię chmur.

  • Gaia

    29 January 2016, 18:17

    Nie wszystkim udaje się zaklinanie deszczu. Choć niektórzy ponoć potrafią. Może wtedy zaczynają od słów - mów do mnie, co chcesz, ale wezmę tylko co moje...
    :)