Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::ulotne zauroczenie::...

Nie mogę zasnąć, skrzydlate myśli -
Fruwające motyle, motylki kolorowe.
Wypełniają mnie po brzegi, majtając skrzydłami.

Mam je od czubka głowy, po same stopy,
Przez wszystkie narządy, organy i kości.
W tętniącym sercu też się zalęgły.

...

Teraz siedzę sam, jak Kevin -
W dłoniach trzymam skrzydełka tęczowe.
Oderwane od tułowia, nie wzbiją się do nieba.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • 17 April 2014, 21:13

    no! i o to chodziło ;)
    Ciepło i wiosennie pozdrawiam...B.

  • Przemio

    21 March 2014, 18:27

    dobrze wiedzieć, że mam wciąż stałego czytelnika, dzięki : )

  • Albert Jarus

    19 March 2014, 09:41

    Witam serdecznie, ile to już lat?
    W pięknym stylu powracasz, ładny i urokliwy wiersz
    myśli myślami, ale jak ktoś zakochany to motyle mogą "krzywdę" wyrządzić.
    Super Cię widzieć, pozdr.