Menu
Gildia Pióra na Patronite

niepłodne myśli

Nie mogę zasnąć gdy latarnie wciąż żywe są
gdy szumi miasto wciąż, czegoś spragionych rąk

I zasnąc nie mogę gdy powiedzieć chcę
a nie mam władzy nad słowem

I tak ciężko spać spokojnym snem, gdy bezsilność
spod powiek kroplami dudni o twarz

Tak właśnie zdradzam noc bezsennoscią
i księżyc poniewieram myślami
niepłodnymi, które nie bedą miały nic wspólnego z kartkami

Lecz przyjaźnie się z tą nocą, co pozwala milczeć
choc wie, że wyrzucić słowa uwierające
to najlepszy lek

Nie czując się winna wobec dnia, tęsknie do tej nocy
która za przyzwoleniem, przeklnąć się da...

17 968 wyświetleń
203 teksty
83 obserwujących
  • czarnulkaa

    24 September 2011, 03:00

    pasuje do dzisiejszej nocki... zabrałam do siebie
    ale w zamian też coś zostawiam...;)

    Wołam Cię… Śnie!
    Przybądź na moje wezwanie,
    otul mnie całą,
    zawładnij,
    unieś do swej krainy..
    niech będzie mi dane…
    podziękować, gdy się zbudzę nad ranem

    proszę, najpierw mnie porwij!

  • Azja

    21 June 2010, 11:03

    dzięki dziewczyny :)

  • sand

    21 June 2010, 11:00

    ... bardzo prawdziwe, czytając siebie widzę...
    kradnę ;]

  • IBELLA

    6 May 2010, 16:25

    Ty po prostu masz talent do pisania wierszy...