Menu
Gildia Pióra na Patronite

*** Żegnaj ***

Nie mogę Cię już dłużej kochać ,
Tak mój rozsądek mi szepcze .
Nie ma sensu już po nocach szlochać ,
Więc cichutko jak kot drepczę.

Odchodzę...

Choć będzie mi bardzo trudno ,
Zapomnę to co mówiłeś .
Bo od złych wspomnień robi się brudno ,
A chcę pamiętać Cię takim jakim kiedyś byłeś .

Smutno...

Lecz to czas na rozstanie ,
Byś Ty mógł dalej iść.
Przyszedł czas na pożegnanie ,
Bym ja mogła dalej żyć .

Już pora...

By kochać , by czuć , by być .
Nocami zasypiać ,
By zacząć na nowo śnić .
I niechaj szept zastąpi bezlitosną ciszę .

Ja z przykrością szepnę ,
Żegnaj na zawsze ....

7285 wyświetleń
60 tekstów
51 obserwujących
  • izula31

    30 December 2011, 17:28

    bo...jest czas na żal jest czas na złość, a potem następuje czas pogodzenia się i wtedy jest to prawdziwe pożegnanie , pożegnanie z czymś co już nie wróci :) proza życia ...dziękuje , pozdrawiam .

  • Seneka 18

    30 December 2011, 17:12

    Wiesz...mimo swojego smutku bardzo ciepły wiersz...z taką wewnętrzną zgodą, ale bez złości...
    Podoba mi się...bardzo.

  • izula31

    20 September 2010, 21:56

    Po raz kolejny dziękuje :)

  • izula31

    20 September 2010, 20:52

    Dziękuje :)

  • R.A.K.

    20 September 2010, 20:48

    Przepiękny wiersz !!!