Menu
Gildia Pióra na Patronite

być może

Nie mieć zdania - to też zdanie.
Podąża naiwność za głupotą w ciemność.
Spogląda piekło z wielkim podziwem
dostrzega zgranie wspólnego bełkotu.

Dziś niespodziewanie.
Nastał piękny dzień. O nie
nie ten wyśniony oczekiwany.
Nadszedł zwyczajnie taki nieobcy
tak jakby wcale... On.
Źdźbła trawy nie pochylił.

Muśnięciem nadszedł.

Zagładza w tobie wszystko co złe
dłońmi przytulenia na wskroś
rozświetla wszystkie kolory
na dziś i jutro... na zawsze.

Postawił jeden konieczny warunek.
Nie jestem po to
aby podobać się wszystkiemu
co we mnie.

Lecz jeśli... zechcesz.

84 149 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • wdech

    26 April 2014, 11:56

    Przychodząc do mnie, włącz myślenie. Krótko mówiąc użyj głowy.
    Inaczej tracisz czas.
    Krótkowzroczność, to krótki żywot twojej myśli. Nikomu do niczego niepotrzebny.
    Pozdrawiam.