Menu
Gildia Pióra na Patronite

NIE

Nie masz litości
tylko staniesz z boku
gdy ona topić się będzie
w jeziorze łez miłości

nie podasz ręki
gdy błagalnie
wyciągnie swą na pomoc
przed ostatnim tchnieniem

nie pokażesz emocji
bo jakże poruszyć może
marna śmierć
nędznego człowieka

nie odwrócisz się na pięcie
będziesz patrzył jak ostatecznie odchodzi
z ciebie człowiek
i życie z innego człowieka
---------------------------------
Anna Płaczkowska

2585 wyświetleń
48 tekstów
1 obserwujący
  • Lacrimas

    2 July 2015, 22:37

    Trzecia zwrotka jest bardzo dobra. Choć osobiście nie dookreślałbym śmierci, zwłaszcza jeśli dotyczy już (bazując na kolejnym wersie) ,,nędznego człowieka'''. I bez tego całość ma odpowiedni wydźwięk.