Menu
Gildia Pióra na Patronite

Smutek

nie mam już siły.
nie mam już siły, sama nie wiem na co.
bycia czyimś "pogotowiem emocjonalnym"?
skoro sama jestem strzępkiem emocji.
nie, lepiej pasuje "tykająca bomba emocjonalna".
tak. w końcu wybuchnę.
i to z taką siłą,
że Ci co będą w polu rażenia, nie przeżyją tego.
moja "miłość" chyba uszła.
uszła ze mnie jak życie z kogoś kto umarł.
wypaliła się jak płonący dom podlany benzyną.
to smutne.
miało być na zawsze.
to ta przerażająca rutyna mnie zabija.
niby coś czuję, ale przestałam tęsknić.
niby coś czuję, ale to już nie to co kiedyś.
zniknęło te palące uczucie, towarzyszące tęsknocie,
każdej chwili bez niego, a została tylko pustka.
to smutne.
a tęsknię tylko wtedy kiedy się nudzę...
czy tak wygląda życie ludzi?
dwojga niegdyś szalejących za sobą ludzi...?

995 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!