Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 14 May 2020

Nie wypatruj aureoli nade mną

nie mam głowy
do nieziemskich spraw
ale możesz oprzeć swój dzień
o moje czoło

nie powstrzymam
rozpędzonych przypadków
ale twój mogę wziąć w dłoń
i czuwać co noc

nie przerobię za ciebie
żadnej karty z kalendarza
ale jestem
tuż o każdy twój krok

nie pytam czy we mnie wierzysz
ja i tak nie mogę być dalej
od ciebie tylko o skroń

12 234 wyświetlenia
103 teksty
8 obserwujących