Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy odchodzi Matka

Nie ma znaczenia,
ile człowiek ma lat.
Gdy odchodzi Matka,
odchodzi połowa naszego świata,
odchodzi cząstka nas samych.
Zmienia się nagle wszystko.
Myśli przyjmują inną hierarchię.
Oczy przestają dostrzegać pełnię kolorów,
jakby patrzyły zupełnie inaczej.
Życie wprawdzie toczy się dalej, przywdziewa jednak
niewidzialny woal szarości.
I choć z czasem powróci uśmiech,
i radość powróci,
to już nie będzie ta sama radość
i ten sam uśmiech.
Serce skąpane w łzach goryczy
zawsze czuć będzie
ucisk rozżalonej duszy.
Nasza doczesność,
nasza cielesność
nie pozwala ukoić bólu tęsknoty.
Jedynie wiara daje nadzieję.

56 906 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!