Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez wyrzutów sumienia

Nie ma żadnych
postanowień.
Po co się wspinać
po drabinie?
Kontrolować
każdy krok,
zaczynając od...
Nowego Roku.
Postanowienia...
to nic innego
jak obiecanki
Od 1 stycznia
lat przybywa,
z każdym Nowym Rokiem
coś Cię samo ogranicza,
do czasu zdrowie się opśnie!
Kiedy wigor się potknie
i nagle złamie kark!
Wchodzi się chce, czy nie chce
w liczne wyrzeczenia.
Bez dwóch zdań.
Ścisła dieta znienacka!
Nie ma pola do popisu.
A chciałoby się pokazać,
na co jeszcze jest stać!
Odmawiasz sobie to i owo.
Szkoda czasu na dramaty.
Życie umyka Ci
między chwilami.
Jak tu stać się lepszym?...
Gdy się skończy karnawał
post rozlicza z grzechów
i grzeszków.

93 676 wyświetleń
898 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!