Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Nie ma miłości.
I nigdy nie było!
A to, co było?
Nam się przyśniło.
Obojgu naraz?
W tej samej porze?
Trudno uwierzyć…
A jednak? Może?
Może ta miłość
Niespodziewana
Nas zaskoczyła,
Bo przyszła z rana?
Zwykle miłości
Przychodzą nocą,
Kiedy się gwiazdy
Na niebie złocą.
Srebrzą? Powiadasz?
Srebrzą w błękicie.
A nie w ciemności?
Ach, co za życie…
Wszystko wygląda
Jakoś inaczej…
Choć płakać nie chcę,
To ciągle płaczę.

/Joanna/

16.01.2009

63 525 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    14 June 2010, 22:19

    Dziękuję.

  • czystakartka

    14 June 2010, 08:21

    Fantastyczne :) pozdrawiam

  • 6 June 2010, 23:29

    Leciutki i zwiewny Twój wiersz, przepełniony smutkiem. Pozdrawiam Joanko :)

  • Nutka67

    6 June 2010, 22:53

    Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za to, że jesteście.

  • 6 June 2010, 19:51

    Piękny i lekki z nutą melancholii.

  • Bogdan Z

    6 June 2010, 19:40

    ........czasami wszyscy mamy jakiś ...żal do miłości ...pięknie piszesz Asiu ....z taką łatwością dobierasz słowa .... (+) pozdrawiam Cię :)

  • IBELLA

    6 June 2010, 19:24

    Ta miłość ...