Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie ma miłości bez bólu

Nie ma miłości bez bólu
Jaka by ona nie była
Miłość ma blaski i cienie
Tęczową paletę szczęścia
Jak i odcienie banalne

Miłość nawet ta rodzicielska
Popełnia grzechy błądzi
W labiryncie zwątpienia
Obojętnie po której stronie
Stroi we łzy oczu spojrzenia

Miłość nie jest łatwa
Jest nagrodą dla mądrych
Kto jej nigdy nie zazna
Ten jest na wieki stracony
Nie czuje nic poza lodem...

w swoim sercu

93 717 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
  • 3 October 2021, 00:36

    Ze strachu przed bólem zdradzamy miłość i zadajemy ból najbliższej osobie...
    Dobranoc. :)

    • Victoria Angel

      3 October 2021, 13:08

      A ja myślałam, że zdradza się w miłości, bo ktoś wybiera kogoś np. dla pieniędzy, majątku...a w kimś innym widzi swój ideał.
      Zdradza też z zemsty. Pozdrawiam. :-)

      od yestem
    • 3 October 2021, 13:59

      Być może, tylko czy to zdrada w miłości? Może miłości do pieniędzy? ;)
      Z zemsty... różne pomysły przychodzą, aż strach się bać. :)
      Miłego dnia. :))

    • Victoria Angel

      3 October 2021, 18:49

      Wszystkiego dobrego również. :-)

      od yestem