Menu
Gildia Pióra na Patronite

kot, któremu szczury odgryzły

nie ma już miejsc
w których czuję się bezpiecznie

nie ma sensu
który miałby sen

mimo to idę środkiem
do celu
ćmą do skrzydeł
krwią
do szpiku

(o)puszkiem
spadam
na trzy łapy i pół

17 801 wyświetleń
178 tekstów
95 obserwujących
  • Papillondenuit

    13 April 2013, 07:42

    :)

  • Papillondenuit

    12 April 2013, 20:13

    chyba o tym samym, tylko innymi słowami

    ja również nie lubię oceniać, ale też nie uważam, by - poza pewnymi wyjątkami - było to 'złe' czy niewłaściwe
    lubię nazywać pewne rzeczy po imieniu, a skoro to robię, nie uniknę ocen, które kryją się nierzadko w samym zabarwieniu słów
    problem w tym, że często zabarwienie, którego mnie 'nauczono' różni się od tego, które jest we mnie
    najtrudniej jest wtedy, kiedy nie wiem co jest we mnie...

    sama więc nie wiem do końca czego szukam
    więc szukam
    nawet kiedy przestaję... na razie nie umiem inaczej

  • Papillondenuit

    12 April 2013, 19:07

    doskonałość jest sterylna i nudna ;)
    chyba że coś wybrzmiewa tak, jakby brzmiało w nas od zawsze
    może to właśnie jest doskonałość, której szukamy
    paradoksalnie trwała w swojej ulotności
    prawdziwa

  • Papillondenuit

    12 April 2013, 18:15

    rzadko piszę od początku do końca
    zdarza mi się zszywać ze sobą kawałki porozrzucane po różnych godzinach i dniach
    zazwyczaj chyba wychodzi frankenstein... :)

    ale to dobrze, tak ma być
    niedoskonale

    dzięki.