Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

MLbG

Nie ma człowieka, który by czegoś nie pragnął, nie gonił za marzeniami.
Jedni chcą doświadczyć prawdziwej miłości.
Inni zaś jeździć swoimi szybkimi samochodami.
Komuś się może władza na szczycie śni.
Ktoś inny o słodyczach myśli przez kilka dni.
Zdrowie, rodzina, wymarzona praca.
Mąż, który uśmiechnięty do domu wraca.
Czyimś celem może też jest sława.
Żeby ludzie na stojąco mu bili brawa.

Każde marzenie, pragnienie, cel... Wszystkie są dobre i wspaniałe.
Te wielkie jak wieżowce i te malutkie jak ziarenko piasku małe.
Warto w nie wierzyć, zwłaszcza w tych czasach kiedy na świecie się dzieją takie rzeczy niemożliwe.
Czasami wystarczy, szczypta cierpliwości, odrobina determinacji i wytrwałości abyśmy, to co w naszych głowach, przekuli na prawdziwe.

2221 wyświetleń
22 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!