Menu
Gildia Pióra na Patronite

Matka

Nie łatwe życie miałaś
choć innym pokazałaś
jak wychować piątkę
by nie nosić sznytkę

Życiem zmęczona
odeszłaś nami spragniona
Koniec zbyt szybki
zostawił w nas niedobitki

Matki braku
i ojca w dwojaku
Bo w zaświaty poszliście
zostawiając nas odeszliście

Braku matki dziś doświadczamy
Boga o sens pytamy
Po tworze świata tułając
Matki nadal szukając

99 872 wyświetlenia
1101 tekstów
40 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!