Menu
Gildia Pióra na Patronite

Muszę odejść

Nie kocham Cię kochany mój...
Kochanym nie nazwę Ciebie już...
Odejdź -
zostaw mnie,
o kimś innym od dawna śnię!
Odejdź - proszę,
Nie chcę dłużej ranić Cię...
Z innym poszukam szczęścia,
nowa droga ta już rozpoczęta.
Żałuję, że Cię ranię,
Lecz może choć jedno miłe wspomnienie o mnie
w Twej pamięci pozostanie...
Odchodzę dziś pełna smutku
i w żałości okrutnie niezasłużonej pozostawiam
Ciebie
Czy mi kiedyś to przebaczysz? Tego pewna nie jestem...
Miłość moja do Ciebie była tak gorąca,
że wypaliła mnie od środka,
rozgorzała, wybuchła i dobiegła końca...
Dlatego odchodzę dziś,
choć decyzja ta wcale nie jest prosta
Lecz mimo to tak bardzo znacząca...
A dla mnie druzgocąca i niszcząca

24 176 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!