Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem kobietą

nie jestem ze stali
serce mam miękkie
czasami boli
gdy cios powala na ziemię
nie lękam się
jestem kobietą
walczę

nie uciekam przed nieznanym
nie ukrywam twarzy
nie boję się obojętności
jej i tak nie zależy

uciekam przed złem
tego świata
co fałszywym słowem uwodzi
brudne piękno rozprasza

lecz gdy mnie dogoni
nie zawaham się
mu spojrzeć w oczy
i bezszelestnie miłością zabić
jestem kobietą
zwyciężę

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Malusia_035

    19 April 2016, 20:41

    świetny ,zwłaszcza te wersy

    "lecz gdy mnie dogoni
    nie zawaham się
    mu spojrzeć w oczy
    i bezszelestnie miłością zabić
    jestem kobietą
    zwyciężę "

    bravo :))) Pozdrawiam :))

  • Cris

    18 April 2016, 11:40

    i mnie zatrzymał...ciekawy wiersz.
    :)

  • fyrfle

    18 April 2016, 08:42

    Bardzo mi się podoba.