Menu
Gildia Pióra na Patronite

(u)rodzaj

nie jestem ewą
choć tak jak ona chciałam być pierwszą
dla której wyrzekł się własnego żebra
skuszony drugą połówką
niekompletny człowiek

mam w sobie tyle nazw
które się w głowie nie mieszczą

nieodgadniętą naturę
staram się pomieścić w wersach
w których o poezję nie ocieram się nawet
ścierając ślady wzruszeń
zewnętrzną stroną dłoni
tuż koło twoich powiek

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • słoneczniki

    17 March 2016, 20:32

    Ja po prostu mogłabym czytać Twoje wersy dzień w dzień...

  • .Rodia

    16 March 2016, 10:23

    to miłe słowa
    dziękuję

  • giulietka

    16 March 2016, 07:41

    Miro, pozazdrościć to mogę sobie takich Czytelniczek/ków:) Dziękuję.

    M. niejedną klątwę można zamienić w zaklęcie, to tylko kwestia jak ją się wypowie, Ty robisz to doskonale!;)

    Mill, tęskniłam do Twoich komentarzy, nie zostawiasz mnie nigdy bez słowa...

    Dziękuję Wam, dobrego dnia! :)

  • mill

    15 March 2016, 19:46

    .....śliczny ....masz piękną duszę ....:*.........

  • Adnachiel

    15 March 2016, 14:44

    Wrażliwość to często przekleństwo :)
    Ale przynajmniej można pisać takie piękne wiersze.
    Pozdrawiam :)

  • 15 March 2016, 14:00

    takiej wrażliwości niejedna osoba może pozazdrościć

  • 14 March 2016, 14:17

    dusza na dłoni podana:) ładnie siebie malujesz:)

  • giulietka

    9 March 2016, 08:07

    Rodia, dzięki, miło Cię tu widzieć:)

    Malusia, ja tylko szkicuję, barwy podpowiada Twoja wyobraźnia;)

    Elizabett, daleko mi, ale do Was zawsze blisko, dziękuję!

    Dobrego dnia Wszystkim!

  • Elizabetta

    8 March 2016, 22:04

    Śliczny wiersz Mistrzyni :)

  • Malusia_035

    8 March 2016, 19:38

    Giulietko malujesz słowem ,bardzo piękne te obrazy :)))

    Pozdrawiam :))