Menu
Gildia Pióra na Patronite

Otucha

nie dręcz się upadkiem
nie załamuj niedolą
choć umysł i serce bolą
podejmij działanie
by wychodzić z mroku

z iskrami nadziei
w tchnieniu i w oku

za chmurami cierpienia
jest światło istnienia
a deszcze obficie
dają prawdzie życie

wchodząc na rozdroża
powiedz spokojnie
niech się dzieje
wola boża

przyjdzie wsparcie
jeśli będziesz uparcie
trzymać się dobrego

nie zmarnuj życia swego

4542 wyświetlenia
89 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!