Menu
Gildia Pióra na Patronite

hospicjum dziecięce

nie dorośniemy za was
dzieci najdroższe na świecie
i biedne jak mysz kościelna
dzieci z oczami jak pięć złotych
i wy z sercem niewartym niczyjego grosza
aniołki uwagi otoczone przez najbliższych
i sierotki marysie z główką wtuloną w ramię smutku

nie dorośniemy za was
nie mamy rąk małych jak spodki z makiem
nie pasują nam spinki w kształcie pszczoły
możemy tylko czekać naszym zbyt głośnym czekaniem
niewydarzonym tak kochającym
bezdzietnym

nie dorośniemy za was
i nie dorośniemy bez was
więc nie wygłupiajcie się jeszcze
z tym za dużym krzesełkiem
w niebie

28 885 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • 6 March 2019, 22:01

    :)

  • Kamil Borkowski

    6 March 2019, 07:48

    Sezon rozliczeniowy za PITy, więc zostawie tu tylko numer KRS na Warszawskie Hospicjum dla Dzieci, 0000097123