Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaskoczenie

Nie do wiary jak łatwo
przyszło Ci
powiedzieć mi,
jak niewiele dla Ciebie znaczę...
Że nie obchodzi Cię,
że znów przez Ciebie płaczę...
Wprost wierzyć w to się nie chce,
łka zranione serce!
Jakże naiwna byłam,
kiedy w Twe czułe słówka
ślepo Ci wierzyłam...
Pojąć nie mogę wciąż tego,
że tak bezkarnie mnie wykorzystywałeś.
Nigdy nie odmawiałam Ci niczego -
zawsze miałeś, co chciałeś...
W rozpaczy tonie serce moje,
bo zabrałeś to, co nie było Twoje.
Tak bardzo zraniłeś mnie
próbując na krzywdzie mojej
zbudować szczęście swoje.
Dziś jesteś dla mnie niczym
i znać Ciebie nie chcę już więcej,
choć strasznie łka i cierpi zranione serce...

24 185 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!