Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serce i rozum

Nie do końca ufam,
Nie do końca wierzę.
Moim skromnym zdaniem,
Musimy porozmawiać szczerze.
Moja obawa uzasadniona w całości,
Nie miałem nigdy takiej piękność.
Jak bym miał pewność,
Jak bym miał wsparcie,
Ale mózg mój, się broni,
Ciągle zażarcie.
A co tam spróbuje!
Lecz nagle, mój rozum gwałtownie strajkuje.
Pyta się serca "Czy wiesz co czynisz?
Jedną osobę tylko obwinisz."
Uśmiech serca jedno oznacza,
Miłość wielkie koło zatacza.
Jak już pokochasz, raz, ten prawdziwy,
Rozum dla serca będzie uczciwy.

6291 wyświetleń
61 tekstów
2 obserwujących
  • awatar

    25 July 2011, 16:34

    (Ale mózg mój broni się)
    ale o co autorowi tekstu chodzi po głowie, o przekazanie tej starej myśli ?, nie trać czasu na rozśmieszanie widowni, zakochanie trwa tylko 3 miesiące, nie bój się, pozdr.