Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie opowiadaj mi życia

nie dlatego milczę
że musi być powód
dla ciszy

i też nie po to
by chwilę zmieniać
w punkt odniesienia

lubię
po prostu je czuć
bez zbędnych słów

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    4 May 2014, 08:57

    Żadne słowa nie mogą być zamiast, by namiastką nie stało się bycie.
    Bo cenna jest nie oprawa, lecz samo życie.
    Miło Was gościć :)

  • 4 May 2014, 07:48

    malujesz słowami emocje:) świetne

  • 3 May 2014, 06:47

    cuuudne- szeptam, by ciszy nie zakłócać, kradnę do siebie i już mnie nie ma... :)

  • Gaia

    2 May 2014, 20:43

    Roxy,
    piękno jest w samej istocie
    nie obok i nie potem.
    Piękne wersy przypięłaś - jak kwiaty we włosach, Dzięki :)

    Onejko,
    życie to taka gra
    gdzie cisza główną rolę gra
    choć mało kto chce
    w to uwierzyć :)

    Alice,
    paplusie milusie
    niektóre takie słodziaki
    że głowa mała
    ;)

    Michał,
    w tej ciszy łatwo usłyszeć
    co trzeba :)

    Aniu,
    uczymy się mówić, by z trudem o tym zapominać
    na rzecz zrozumienia wszystkiego :)

  • Pechowa_

    2 May 2014, 18:58

    Wymowny wiersz a jakze tez lubie sobie pomilczeć Beatko ;)
    Pozdrawiam

  • M44G

    2 May 2014, 15:48

    Bardzo ładnie.

  • onejka

    2 May 2014, 15:03

    ha ha papaYa ;)

  • sprajtka

    2 May 2014, 14:59

    Onejka Ty paplo;)

  • onejka

    2 May 2014, 14:58

    Życie samo się wygada, kiedy mu damy pomilczeć od czasu do czasu.
    Ładne :)

  • sprajtka

    2 May 2014, 14:54

    Chciałam tylko dodać, że ten wiersz mnie odpowiada;)