Menu
Gildia Pióra na Patronite

Déjà vu

Nie czuję się dziś zbyt dobrze
W sercu coś kołacze
Tęsknota czy strach?

Nie było ulewnie, ani dżdżysto
Było, jakby dwie krople
Topiły się razem w misce wody

Podawałaś mi mandarynki
Jak cesarzowa
Uzależniałaś bliskością, spojrzeniem, skórą

W sercu coś kołata
Wczoraj dopiero zaczęło żyć
Dziś już ginie powoli

Dlaczego zegary przestały działać?
Skoro czas dla nas stanął w miejscu
Dlaczego płynął tak szybko

Dlaczego dziś nie płata figli
Jak wczoraj
Gdy kończyła się płyta

Może te dwie krople
Były kiedyś jedną kroplą
Może stąd to déjà vu

81 753 wyświetlenia
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    11 December 2020, 17:35

    Yestem, nie dołuj mnie jeszcze bardziej... -.-

    Deja vu może być niepowtarzalne? ;P haha, dzięki! ;)

    Mabo, faktycznie bez sensu, bo nie znam. Pozostańmy przy "intrygująco" ;] ale może poznam? Hmmm...

  • 6 December 2020, 20:36

    Tak bywa... jest cudownie, wyjątkowo,
    wspaniale, magicznie, pełnia barw i rozkosznej woni...
    aż budzik zadzwoni... ;)
    Pozdrawiam mikołajowo. :))

  • Infinite Gentleman Night

    6 December 2020, 17:34

    Niepowtarzalne 'déjà vu' ,pozdrawiam Scorpionie .