Menu
Gildia Pióra na Patronite

słoń nadeptał mi na ucho

nie czuję nut
śpiew mi obcy
nie czuję rytmu
chaos rzępoli

roztrojony takt
mojego słuchu
niegramotnie stąpam
jestem jak słoń

w składzie
z porcelaną
nie umiem
tańczyć z ikrą
ani pomału

wiem że
puchną uszy
fałszuję okrutnie
przewracam się
przy każdym
obrocie i skoku

bardzo lubię
gędźbę i pląsy
bez nut rytmu
i śpiewu oktawy
życie monotonne
i puste

93 457 wyświetleń
894 teksty
21 obserwujących
  • Serce Słonika

    29 October 2022, 19:47

    😥🐘🍀

    od Eneida
    • Victoria Angel

      30 October 2022, 09:20

      Witam! Bardzo dziękuję za czytanie moich wierszy i uznanie. Życzę miłych i przyjemnych chwil przy lekturze. :-))) Zapraszam ponownie do czytania na mój profil i czekam na komentarze. :-)))

    • Serce Słonika

      18 December 2022, 21:38

      😇🍀🐘😄😄😄