Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tak myślę

Nie chwytam się już desperacko wspomnień o Tobie
Myśląc, że mogą powrócić.
Bo naprawdę już tego nie chcę.
Tak myślę.

Nie patrzę już wzrokiem zbłąkanym, stęsknionym
Jakby świat się spod mych stóp obsuwał.
Bo tak już nie jest.
Tak myślę.

Nie płaczę już po nocach, przywołując Twój obraz
I nie mam problemów z zaśnięciem.
Śpię spokojnie
Tak myślę.

Nie zamykam się w sobie na dźwięk Twojego imienia.
Uważam je tylko za imię.
Stwierdzam, że jest bardzo ładne
Tak myślę.

Nie umieram z tęsknoty ani żalu
Chyba przestałam już je odczuwać
I nie umieram w ogóle
Tak myślę.

Nie jestem zazdrosna, gdy widzę Was razem.
Cieszę się, że kogoś masz
I cieszę się też, że to nie ja
Tak myślę

I być może myślę o tym już zbyt wiele
Mimo, iż myślę, że nie powinnam
Ale napewno mi przejdzie
Tak przynajmniej myślę.

5673 wyświetlenia
82 teksty
4 obserwujących
  • mill

    14 June 2015, 22:20

    ...jestem pod ogromnym wrażeniem ....bardzo dokładnie opisałaś to co robimy my sami w takich czy w podobnych momentach ....pozdrawiam ;)....

  • Metheene

    14 June 2015, 15:30

    Dziękuje bardzo,
    również pozdrawiam

  • krysta

    14 June 2015, 14:59

    wymowny i poruszający...
    pozdrawiam