Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ryszard Kapuściński

Nie chciałem widzieć dnia
nie chciałem widzieć słońca
Tylko ciemność
ciemność
zaciskałem powieki
żeby ani promyk
nie przecisnął się
do wewnątrz
bo wtedy zobaczyłbym
że tam wszędzie pustka
od niewidocznego początku
po niewidziany koniec.

3868 wyświetleń
38 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!