Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie chcę

Nie chcę umierać z żalu!
Że mi Ciebie skradną zazdrosne oczy...
Nie chcę się smucić!

Duszę mam przepełnioną nadzieją!
Radosne Twe oczy...
Czyżbyś mnie zauroczył?

Myślami błądzimy w przeszłości...
Teraźniejszość przeraża...
Ja snuję przyszłość ...
W pięknych witrażach!
Słoneczną,

Po burzy,
Przyjdzie tęcza!
Ujarzmi ludzkie zgorzkniałe serca!

Patrz mój drogi!
Świat nie jest srogi.
Sprzyja!

Nic nie zostało.
Tylko skryte przed ludźmi uczucie...
Oby nigdy Nas nie opuszczało!
I trwało wiecznie!

W niebie przypieczętowane.
Niech niebiosa Nam błogosławią!
Radują się anieli!
Mszę Świętą za Nas odprawią
Byśmy się tu na ziemi dobrze mieli.

Z dedykacją...

Anna Grzywna

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!