Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie chcę tej zazdrości
Co się łasi do nóg mych, jak kot.
Zazdrość jest niebezpieczna,
Potrafi zepchnąć serce w mrok.
Nie chcę tej samotności,
Która w moim łóżku śpi rozłożona,
Ona rozpycha się w moim świecie
Nieczuła i niewzruszona.
Nie chcę tej czarnej rozpaczy,
Co krok w krok chodzi za mną i płacze.
Nie chcę tej miłości nieodwzajemnionej,
O którą się codziennie potykam
Ale nadal płonę…

6060 wyświetleń
33 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!