Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie chcę ale muszę

Nie chce mi się pisać ale piszę
Nie chce mi się śmiać, ale się śmieję
Nie chce mi się śpiewać ale śpiewam
Nie chce mi się jeść ale jem

Nie chce mi się tańczyć ale tańcze
Nie chce mi się ubierać ale się ubieram
Nie chce mi się sparzątać ale sprzątam
Nie chce mi się zmywać ale zmywam

Nie chce mi się robić opłat ale robię
Nie chce mi się gotować ale gotuję
Nie chce mi się prać ale piorę
Nie chce mi się odkurzać ale odkurzam

Nie chce mi się malować ale się maluję
Nie chce mi się kupować ale kupuję
Nie chce mi się jechać autem ale jadę
Nie chce mi się nic to po co to wszystko robię ?

Machinalnie jak nakręceni robimy to co zawsze
I zdajemy sobie sprawę, że nikt nas nie wyręczy
Nie patrząc i nie myśląc wiemy co gdzie i jak
Nasz umysł zakodowany wie , że samo się nie zrobi…

Thebestkasiaa 20.07.2016

5658 wyświetleń
85 tekstów
7 obserwujących
  • Thebestkasiaa

    22 July 2016, 00:08

    Dziękuję Wam :)

    RozaR ( ot to bez Bolka ani rusz :D )

    Starlight. miło mi :D

    Why so serious ( uśmiecham się do Ciebie :D )

    Badylek - dokładnie masz rację :D

  • RozaR

    21 July 2016, 20:46

    Cytat:
    ,, nie chcem ale muszem "
    Wałęsa (Bolek)

  • 21 July 2016, 13:42

    sam rozkazuje sobie, bo nikt go nie wyręczy

  • Thebestkasiaa

    21 July 2016, 13:19

    Dzień dobry Cris
    Masz rację ( strzał w dziesiątkę ) nie jest to robione z przymusu bo mechanicznie i to bez specjalnego myślenia :D :D :) a tym samym nie obciążamy umysłu :)
    Pozdrawiam serdecznie i dziękuję

  • Cris

    21 July 2016, 13:15

    ''Nie chcę ale muszę'' - przymus męczy organizm, a jeśli coś robi się mechanicznie, to chyba nawet nie trudzi. ;)

    Miłego dnia. Pozdrawiam Kasiu :))

  • Thebestkasiaa

    21 July 2016, 13:05

    Cześć Starlight :)
    Dlatego takie podsumowanie dałam, że robimy wszystko mechanicznie, bezmyślnie, bez patrzenia ...skoro coś jest niezmienne jest podobne ...tak samo jak rozmawiasz z kimś i coś robisz choć skupiona(y) jesteś na rozmowie...wiesz co gdzie i jak podczas pogaduszek...
    Nasz umysł jest zakodowany !
    Pozdrawiam serdecznie

    Dzień dobry RozaR
    Dokładnie tak jak piszesz :D :D :)
    Pozdrawiam serdecznie

    Witaj Why so serious - ale ja chciałam napisać :D :D mogłabym niegrzecznie napisać było nie czytać hehehhe :D (żart)
    Pozdrawiam serdecznie

    Dziękuję Krisso :) Więc nie jestem odosobniona :D
    Pozdrawiam serdecznie

  • RozaR

    20 July 2016, 23:07

    jesteśmy zapisani - to prawda

  • Krisso

    20 July 2016, 21:24

    Ja też tak mam Kasia ;)))
    Miłego wieczoru