Menu
Gildia Pióra na Patronite

Twoja wyższość

nie ceń siebie wyżej
bo i tak próchnem będziesz
wysokie drzewa również konają
dając światło mniejszym

co ku słońcu
to ku słońcu
a co do ziemi
to do ziemi

jedno
wyrasta z drugiego
i żywi się innym

pożywką
tak
niech ziemia lepszą będzie
grób się zapadnie
na którym chwast wyrosną

które twoją wyższością

8196 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
  • oszi3

    15 August 2021, 20:49

    Mi chwasty aż tak nieprzeszkadzają, ale prawdę piszesz. Prześcigać się w wyższości to dopiero kłamstwa. Lepiej duszę wznosić niż podrzucać kości. Właśnie to jest piękne latać z nią w równości... ♥=♥