Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Gdyby nie Ty... "

Nie byłoby mnie tu dziś
Pióra i kartki zapisanej
Wschodu słońca na niebie
Wiary w Nas tej kochanej
Gdyby nie było Ciebie
Nie byłoby:
Mojej myśli nieuczesanej
Spalania się słońcem
Zachwytów srebrnych nocy
Jesieni Midasa błyszczącej
Wiatru i jego tańca
Nie byłoby Naszego walca
Serce tańczy radośnie
Deszcz na parapecie uśmiecha się
Ty obok przytulasz czule
Cieszysz się z tego
Przegarniasz moje włosy
Nadzieję w nie wplatasz
Pomimo tego, że daleko do wiosny i lata
Dziękuję najczulej...

30.10.2020
13:31

281 001 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!