Menu
Gildia Pióra na Patronite

pomiędzy

nie było w nas ziarna
co ostem zakwitło
pomiędzy grobami

to tylko w moim kokonie
motyli lament
kładący się cieniem
na biodrach
nagą nocą wił się do nieba

a po drugiej stronie ciebie
tliły się jeszcze
skrzydła zranione
skorupą pędów wyklutych
dnia, którego wzleciały
by zwiędnąć

nie proś o deszcz
chwasty pali się żywcem

14 217 wyświetleń
84 teksty
130 obserwujących
  • PannaTalarkowa

    26 March 2012, 19:52

    Przepiękny :-)

  • microoo

    10 August 2011, 21:11

    cudowny...
    natchniony...
    zaczytana jestem.

  • Myffa90

    7 August 2011, 20:58

    Nasycony takimi porównaniami, że aż mi głowa puchnie.
    Muszę analizować wers po wersie.
    :)

    Pozdrawiam ciepło
    E.

  • 30 July 2011, 10:33

    Wow...tylko tyle mogę...aż tyle mogę...słów i tchu brak...

  • Huaquero

    29 July 2011, 08:17

    Bardzo, bardzo dziękuję za te bukiety słów... :)
    Jest mi niezmiernie miło.
    Z uśmiechem pozdrawiam cieplutko :))

  • Papillondenuit

    27 July 2011, 12:26

    zgadzam się z Niką... intrygujesz, urzekasz, dotykasz...
    masz niezwykłą wrażliwość Damianie

    pozdrawiam Cię cieplutko
    :)

  • motylek96

    27 July 2011, 12:18

    Powaliłeś tym wierszem.
    Zabieram by wracać do niego...

    Uściski:))

  • Nika789

    27 July 2011, 12:16

    Bez zbędnego przesadyzmu powiem, że uwielbiam takie wiersze. I taką wrażliwość. I tak sobie myślę że musisz być niezmiernie fascynującym facetem. Piszesz genialnie.

    Pozdrawiam Cię.

  • Huaquero

    27 July 2011, 10:32

    Jestem dumny, że mogę pisać dla takich Czytelników.
    z całego mojego serducha szepczę cichutko
    dziękuję
    i ze słonecznym uśmiechem pozdrawiam :))

  • bajka1

    27 July 2011, 08:26

    piękny...pozdrawiam!