Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiedźma

Nie błagaj o miłość
nie oczekuj pieszczot
kiedy goryczy ziarnko w sobie nosi

prędzej przytuli umierającego jeża
niż w tobie znów ufność położy

kto klątwę zdejmie?

wiedźmie czas umyka
sącza się rany
a życie jak zegar tyka i tyka

Czekać tylko aż spocznie
w ramionach siostry nocy
i rozpaczą otulona

skona

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • silvershadow

    24 January 2016, 13:04

    Świetny. To dziwne, ale dziś podczas spaceru podobna myśl przebiegła moją głowę... czary?
    Pozdrawiam.