Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

zapatrzenie

nie będziesz lustrem nocy
blaskom mego ognia
świtem zemdlonych ust
nie zbudzisz mych snów
chłodem pozostanie błękit marzeń
bez ciepła twych spojrzeń
nie moim słowom
twe zasłuchanie ułoży się
w melodię
nie moim myślom
drogą stanie się
twe milczenie
nie moim chwilom
domem stanie się
twa codzienność
porą zapatrzenia
w rozgwieżdżoną nadzieją samotność
złączyło nas zbłąkane szczęście
zbyt daleką
by spełnieniem pożegnać tęsknotę
zbyt bliską
by kiedykolwiek zapomnieć

89 695 wyświetleń
1387 tekstów
12 obserwujących
  • Smi

    21 November 2022, 17:28

    Piękne słowa. Jestem pod wrażeniem talentu. Pozdrawiam 😉