Menu
Gildia Pióra na Patronite

będzie(my)

nie będzie już panegiryków
nie będzie skrytych erotyków
nie będę schładzać by rozgrzewać
nie będę więcej o nas śpiewać
nie będzie kłótni ani złości
nie będzie złudzeń o przyszłości
nie będę Cię dotykać, pieścić
…jałowy sen to wszystko zmieści

Jedno obiecać tylko mogę…
Kiedyś skrzyżuję z Tobą drogę.
Na wieczność druhem pozostanę.
…kochać już nigdy nie przestanę.

maj 2015
(do Adrian Borda "Cień brakującej bratniej duszy")

28 110 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    12 May 2015, 11:00

    Podziękowanka wszystkim Paniom... choć spóźnione ale zawsze znajdą ujście... Pozdrawiam :)

  • nicola-57

    7 May 2015, 10:48

    7 razy nie. I nadzieja pomieszczona w ostatniej zwrotce...
    Odys, dzięki, że jesteś, że piszesz piękne wiersze, w które wierzę
    serdeczności

  • onejka

    6 May 2015, 23:37

    Prawdziwy mężczyzna wie, co zrobić powinien i powiedzieć też ;)

  • Eneida

    6 May 2015, 21:52

    Noooo :) nie są to puste..... ? :D
    Pozdrawiam, z księżycowej drogi ...

  • Odys syn Laertesa

    6 May 2015, 21:23

    aha :) znaczy spodobało się... Teraz będę wiedział. Dzięki i pozdrawiam

  • Odys syn Laertesa

    6 May 2015, 21:09

    nom? :)