Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rady Głosu Mego Anioła

Nie bądź siebie zbyt pewny,
lecz przestań w końcu się bać ...
ci, którzy wpajali Ci winę
już dawno pogryźli piach.

Czas to jest najlepszy lekarz,
choć leczy on rany powoli ...
pozostań więc wolny od grzechu
i serce twe niech się nie boi.

Cierpliwość dziś uznaj za wartość,
co jedną z twych jest najważniejszych
i wiedz, że choć byłeś ostatni ...
nie znaczy, że nie będziesz pierwszy.

Pozostań na zawsze już przy niej ...
jedynej tej, którą Ty kochasz
i działaj wciąż w Boga też imię
a ludziom złym powiedz WYNOCHA!

Bo oni wybrali już drogę,
w kierunku przeciwnym niż twoja
i gdy Śmierć do drzwi ich zapuka,
okaże się kto tu się boi.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących