Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

niczym sznur wisielca swego
dusi mnie moja
samotność

zaciska się pętlą wokół gardła
dławiąc pragnienie
miłości

przez zamglone oczy leją się
rzeki łez, które nigdy
nie wysychają

urywany oddech szarpie piersią
do której nikt się
nie przytula

coraz wolniej bije serce
nie kochane

gaśnie marzenie o szczęściu
we dwoje

14 442 wyświetlenia
126 tekstów
32 obserwujących
  • skrobek

    9 July 2012, 23:53

    Emocje przedstawione w słowach:) pozdrawiam

  • luterin

    8 July 2012, 22:59

    Przejmujące...i smutne...słowa zrodzone...z samotności...

  • annak

    3 July 2012, 20:41

    bardzo wzruszająco Marysiu...więcej wiary i nadziei, bo dla każdego kiedyś zaświeci słońce...pozdrawiam serdecznie :)))))

  • miramija

    1 July 2012, 14:40

    Dopadło mnie na smutno... dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie życząc miłej niedzieli :)

  • WakeUpme

    30 June 2012, 23:45

    To smutne ze natchnienie przychodzi w chwilach zlych. Pozdrawiam

  • misiek45

    30 June 2012, 23:45

    Oj jak smutno dziś Marysiu-pozdrawiam serdecznie