Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mostek Westchnień

Niczym na mostku westchnień w Wenecji
Patrzymy na siebie zapatrzeni
Rzęsy zsupłane razem w kurdyjski węzeł jeszcze
Ciaśniej niż sieci palce
Nie wiemy i nie chcemy wiedzieć ani znać
Jutra ni wschodu słońca
Liczy się jedynie ułamek światła
Między zapachem źrenic
I ostatnim westchnieniem

29 238 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
  • krysta

    2 November 2015, 21:08

    no i pięknie...
    pozdrawiam Luna.
    :)