Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powściągliwa moc samooceny z ogórkiem kiszonym na widelcu

Nic tak człowieka nie ogranicza
jak brak wiary w siebie...

...................................................

Mój znajomy
ma wycofaną twarz
a to od zbyt dużej
ilości wódki

Miał kiedyś na przedmieściu sklep
ale wykończyły go chwilówki

Przez pewien czas
uchwycił się odwyku
ale po wyjściu z kwarantanny pił
w towarzystwie osiedlowych żulików

Czuł się lepszy
bo w marynarce chodził
ale jak pozostali
w delirium się pocił

Teraz prowadza go na smyczy
kolejna szansa
ale czy złapie ją za skrzydło
czy zauważy?

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    28 June 2013, 23:41

    rewelacyjny tytuł